Starten på höstsäsogen

I våras slutade matchen mot Redväg lika (2-2). Då var det MIF som som snuvade Redväg på segern; Denna gång fick MIF betalt för gammal ost...

Månstad startade matchen avvaktande. Redväg hade största bollinnehavet men kom inte till några farliga lägen. Utdelningen kom emellertid ändå. I 19:e minuten la en redvägsselare ett inlägg från vänsterkanten. Johan gick ut, men nådde inte bollen. Istället fälldes en spelare tillsammans med Pontus och domaren blåste straff. Dubbel olycka: Pontus hade vridit till knät i situationen och fick kliva av och Tobias Lundkvist förvärvade straffen väl när han satte bollen i nättaket. 0-1 till Redväg och det var dags att ta tag i bollen och jobba framåt.

Månstad jobbade sig in i matchen och började skapa lägen. I 37:e minuten startade ett fint anfall på vår vänsterkant. Alex Ö la en långboll upp till Michel. Han tog ner den och passade till Mackan J, som förlängde ut på högerkanten till Mange. Han klev förbi sin back och skottade in 1-1.

I paus manade Janne på till högre bolltempo och mer rörlighet. Sagt och gjort: I andra halvlek höjde sig Månstad ett par snäpp och tog över matchen med ett välfungerande spel. Mange gav MIF ledningen med 2-1 i 53:e minuten på en hörna och sex minuter senare ökade Mackan J på till 3-1. Det såg ut att bli en ny trepoängare för MIF, trots reducering i minut 66 av Ulf Törnqvist som nickade in 3-2. Kallduschen kom dock på stopptid, då Oscar Josefssons frispark letade sig hela vägen in i nät. 3-3 blev slutresultatet, med känslan av två förlorade poäng snarare än en vunnen. En klen tröst, men ändock en tröst, är väl att Premier League dragit igång och fotbollskväll i Parken stod på tapeten efter matchen.

Nästa match spelar vi fredag 18/8 kl. 19.00, borta mot Tranemo. Vi ses där!