Segern e vår…!

Derby mot Ljugsarp stod på tapeten och vad passade då inte bättre än att ta emot dem i en soldränkt månstapark!

Parken hade knappt hunnit hämta sig efter helgens festligheter och de vita linjerna efter brännbollsplanerna skymtade fortfarande i gräset. Regnet hade gett med sig och solen kikade fram genom det alltmer uppspruckna molntäcket. Goda förutsättningar för en bra fotbollsmatch!

Månstad började matchen skakigt och fick inte till spelet som tänkt. Ljungsarps skapade istället framåt och fick efter dryga kvarten utdelning, genom Tim Edgren, som påpassligt var framme på ett inlägg, där månstadförsvaret inte lyckades få undan bollen. Placerad vid bortre stolpen petade han in 0-1 efter 14 minuter.

Uppförsbacken skulle bli brantare, när en ljungsarpsspelare fälldes i kanten av straffområdet. Tim Edgren tog hand om straffen och satte säkert 0-2 till Ljungsarp. Kvitteringen såg ut att komma bara minuten senare, då Magnus tog hand om en frispark vid mitten av offensiv planhalva. Bollen dök ner bakom försvarslinjen, där Pontus kastade sig efter bollen med huvudet före. Han lyckades dock inte nå fram ordentligt och bollen smet ut över kortsidan.

Med 27 minuter på klockan fick Marcus M ett inspel mellan mitt- och ytterback. Han tog ner bollen med bröstet, knödde sig emellan försvararna och drog på skott med vänstern, som tyvärr gick utanför. I matchminut 34 försökte sig Pontus åter på att nicka in en frispark, denna gång från Jimmy. Nu träffade pannan lädret och bollen gick förbi målvakten, men utanför stolpen.

Vi gjorde det svårt för oss i första halvlek, genom att hålla i bollen för länge individuellt och genom att inte hitta rätt pass. I halvlek gjorde vi två byten, Ville gick in på vänsterbacken istället för Jimmy och Alexander Carlsson gick in istället för brorsan. Han tog då plats som defensiv anfallare och Mackan Johansson klev ut på kanten, i syfte att kunna bränna av lite spring i benen. ”Hitta nu insticken genom deras backlinje!” uppmanade Janne, efter att han manat på om att rulla boll och spela enklare.

Det gav effekt! Själv hann jag knappt ur omklädningsrummet innan det var reducerat till 1-2. I 47:e minuten la Magnus ett lågt inlägg, från högerkanten, som Alexander bredsidade in. Två minuter senare var det kvitterat! Lillstins brottade sig förbi sin försvarare och drog på ett inlägg, som styrdes in vid första stolpen till 2-2.

Lyckan skulle dock bli kortvarig. I 53:e minuten var nämligen Ljungsarps Tim Edgren framme igen. På hörna rensade månstadförsvaret upp bollen, men den kom snabbt tillbaka och Tim tåpajade in bollen i nättaket. Åter fördel Ljungsarp, men Månstad fick till ett allt bättre spel och skapade flera fina chanser framåt. I 60:e minuten spelade Lillstins in till Mange, genom backlinjen, men Manges låga skott räddades ut av Ljungsarps målvakt.

3-3 kom istället i 70:e minuten. Mackan J hade drivit mot mål, men stängts och han fick därför frispark med sig. Mange fick ta hand om frisparken och drog till med en signaturspark à la Mange där bollen skruvar sig över muren och dyker ner under ribban. Efter att senare ha fått till en specialskruv på ett inlägg utbrast John (som lyckats nästla sig in på bänken genom att helt enkelt ta plats i omklädningsrummet vid matchstart, med fotbollsskorna i högsta hugg) från bänken: ”Han får ju till en sån äcklig bollbana!”, vad han nu menade med det…

Efter 75 minuter hade Månstad äntligen vänt matchen då Magnus åter klev fram och nätade. Mackan J la bollen i djupet, genom backlinjen, till en inlöpande Magnus, som drog till med ett lågt skott. 4-3 på resultattavlan och därmed hade vi också fått matchens slutresultat. Nu nafsar vi Ljungsarp i hälarna i tabellen, där vi båda för närvarande står på 9 poäng, men där de blåklädda har en bättre målskillnad.

Nu tar vi några dagars matchuppehåll. Måndag 8 juni kl. 19.00 spelar vi borta mot Marbäck på Bäckavallen. Vi ses där!

Parentes:

Efter en go MIF-vinst satt jag och knappade på matchreferatet efter att grabbarna snott åt sig de sista hamburgarna ur kiosken och gått ner för att duscha. Efter en stunds tystnad började spelarna gå förbi, för att styra kosan hemåt. ”Anteckna nu att jag tog tvätten frivilligt!” utbrast plötsligt Rembrant när han gick förbi mig, och han viftade med träningsbagen mot datorn. Så om det nu skulle bli debatt i efterhand – Remstam tog tvätten 1/6 2015! Om det nu är han som verkligen stoppar tvätten i maskin förtäljer dock inte historien. To be continued…

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.