Livet på en pinne – när glassen ramlat av

Sol och värme, men inte så där obehagligt varmt som det kan kännas när man spelar match på sommaren, utan helt perfekt. Livet på en pinne.

Hela känslan av matchen kan beskrivas så här: Tänk dig att du sitter ute, en alldeles lagom varm dag, med en glass i handen. Solen värmer. Så här kunde det alltid vara. Och precis när man ska ta första bettet av glassen så glider den av pinnen och ramlar ner i gräset.

Missförstå mig rätt – det var en underhållande match som bjöds på i Månstadparken denna onsdagskväll. Både MIF och Rångedala spelade rolig fotboll och skapade chanser framåt. Redan i 2:a minuten satt bollen i nät, när Bonander hade lobbat över Rångedalas målvakt. Tyvärr blev målet bortdömt för offside.

5 minuter senare såg det ut att bli Rångedala som skulle ta ledningen istället. På en hörna nickades bollen ner mot mål, men Krogh slängde sig och hann putta undan bollen när den var halvvägs över mållinjen. I minut 15 var det dags för vass chans åt andra hållet: Hugo spelade in från vänster till en fri Bonander, men Rångedalas målvakt räddade.

Trots många återbud inför matchen (skador osv) var det gott om spelare vid bänken. Daniel M värmde upp och var sugen – både på spel och på hamburgare. Ja, vem var inte det?

I 19:e minuten nickade en rångedalaback hemåt. Theo var snabb fram och fick fatt i bollen precis framför målvakten, men när han skulle runda honom lyckades målvakten ändå nå bollen och skicka ut den till hörna, vilken inte gav någon utdelning. I 24:e minuten spelade Rångedala in bollen från sitt höger och den nickades ner mot mål, men gick utanför. Strax innan paus var Daniel M inne på plan och fick ett läge. En rångedalaförsvarare fipplade med bollen, så Leo tjuvade åt sig den och spelade in till Daniel M, vars skott målvakten dock plockade.

Så vände matchen fram och tillbaka. Trots en chansrik första halvlek var det dåligt med utdelning.  Något förvånat fick vi efter 45 minuter konstatera att halvleken redan var förbi. Tiden går fort när man har roligt, heter det ju, och det var kul att titta på. Inte för att det blev tråkigt sen, men i en sådan här match så kommer ju målet förr eller senare och det är väl slumpen som avgör vilket av lagen som plötsligt har marginalerna på sin sida. Den här gången var det Rångedala. Andra halvlek hade till sin början sett ut som första, med chanser åt båda lag, men när andra halvleken blev dryga kvarten gammal kom så första målet. För Rångedala. De spelade bollen ut åt höger, Krogh rusade ut, men spelades förbi. Miche kastade sig men Hampus Aqvilin kunde sätta 0-1 till Rångedala.

Det hade kunnat bli så att MIF inte långt efter kvitterade. Det hade kunnat bli en riktig nagelbitare ända in i slutet. Men så blev det inte. Det blev istället precis så där som det inte får bli, men som det lätt blir när man haft många chanser men inte satt dem. När Rångedala efter många chanser fick utdelning började energin pysa ur MIF-laget som luften ur en heliumballong. Det var inte på något sätt en kollaps, men spetsen i anfallet och den genuina tron på att MIF-målet skulle komma, saknades.

Visst fanns det fler chanser i halvleken, för båda lag. Exempelvis var sista händelsen i matchen att Einar tog emot bollen i mitten, strax utanför straffområdet, vände upp och sköt. En träffande sammanfattning av matchen för MIF:s del – så nära, men bollen hamnade utanför målramen.

Som sagt, som att sitta där med pinnen kvar i handen och glassen i gräset. Man förstår inte riktigt vad som hände, men blir lätt irriterad. En stund. Tills man kommer på att det finns fler glassar i frysen. Det är surt och tungt att bli utan poäng, men vi spelade bra och ska ta med oss det till nästa match. Det är några dagar dit: 6 juni är det dags att ses i Parken igen. Kl 17.00 drar matchen igång! Vi möter Dannike, som precis som vi har haft en tuff start poängmässigt.

Vi ses i Parken 6 juni!

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.

18 maj 2022 Kl. 19.00
Månstaparken