Härlig Septembermorgon

Då var det dags för sista hemmamatchen för denna säsongen. Vi har haft det tufft dom 2 sista matcherna då vi mött Tranemo och Södra ving och inte fått chansen […]

Då var det dags för sista hemmamatchen för denna säsongen.
Vi har haft det tufft dom 2 sista matcherna då vi mött Tranemo och Södra ving och inte fått chansen att spela något anfallspel då det mesta av orken och spelet lags till försvarspel.

Idag gick vi igenom på genomgången att vi skulle flytta upp våra positioner lite och faktiskt spela anfallsfotboll.
Vi har haft otur dom sista matcherna med både sjukdomar och skador. Men som tur är har vi ett par juniorer som kan kliva in och hjälpa oss (även någon gammal spelare har ställt upp när det krisat ordentligt).
Idag var vi fullt lag fram tills igår då det börja trilla in lite återbud och det slutade med att vi blev 15 spelare efter att Sebastian ställt upp efter att ha fått ett samtal 45 minuter innan matchstart.

Väl när matchen är igång börjar det hela som ett ställningskrig. Båda lagen känner på varandra lite. Men det tar inte lång tid innan vi börjar ta tag i det och lyfta fram spelet. I minut 11 Får vi en hörna, och vi har sagt att det är viktigt att vi är heta på dessa fasta situationer. Efter att målvakten gjort en jätteräddning på Markus Magnussons nick lyckas Einar knoppa dit 1-0. Glädjen är total hos oss. Det märks att vi tycker det är roligt och spela fotboll.
Vi får några fasta situationer från våran egen planhalva som jag tycker vi borde utnyttjat lite bättre, Men sista 3e delen av plan är vi inte riktigt heta i.
Ljungsarp börjar ta över matchen mer och mer under dom sista 20 minutrarna i första halvlek och har ett skott i stolpen efter en fin frispark.
Men vi håller tätt och pratar igenom om vad vi behöver göra i andra för att lyckas få sjunga när slutsignalen ljuder.

Vi börjar definitivt bättre i andra än vi avssutade första. Det kändes hela tiden som att vi skulle orka lite mer än va dom skulle göra.
Det dröjde till Minut 59 i årets sista hemmamatch tills vi fick se årets  (kanske århundradets) mål i parken signerat Christoffer Krogh. Han får bollen på sin högerbacks position. Tar bollen och dribblar förbi 2 killar i mitten tills han tittar upp och drar till 8 meter in på deras planhalva. Bollen går i ett jiiiiihu in under ribban. Och vi trodde inte det var sant. Det var så sjukt snyggt och borde vara med bland dom snyggaste målen detta året i Sverige.
Inte bara målskytten blir glad. Alla blir superglada. Euforin på bänken var längesen jag upplevde. Ingen fattade va som hände.

Vi har några chanser att faktiskt punktera denna matchen, Men bollen vill inte in.
När Ljungsarp gör 2-1 med en kvart kvar känns det som dejavu då vi förra året hade 3-2 tills sista sparken.
Men detta året håller vi undan och kan inkassera vår 3e trepoängare.

Det märks både i poängkolumnen men också inom laget att vi är mer samspelta detta året och har en helt annan glädje än vi hade förra året.

Nu har vi en sista match nästa vecka borta mot Redväg. Har ni ändå inget att göra så kom till Blidsberg för å få se årets sista match.

Jag vill rikta ett stort tack till alla som kommit och stöttat oss på hemmamatcherna i parken. Det betyder jättemycket för killarna och för oss ledare att det finns ett intresse för vårt lag.
Stort tack till all övrig personal som sköter inträde och kiosk osv. Utan er hade det inte gått att ha inträde eller kiosk.

Vi får väl se om vi kanske möts i parken även nästa år 🙂