Fortfarande obesegrade!

Kallt, blåsigt och snöblandat regn under dagen - vem blir inte sugen på fotbollsmatch då?

Bortamatch mot Redväg stod på tapeten denna torsdagskväll. Vädermässigt verkade april ha reat ut överblivna skitväderdagar och det bjöds på lite morgonsnö följt av regn med en härlig kyla som pricken över i. Nåväl, lite fotboll värmer! Eftersom varken jag eller någon av våra andra skribenter kunde vara på plats vid matchen så får vi nöja oss med hemifrån-versionen:

Klockan är 14.30 och det börjar plinga för fullt i telefonen. SMS-gruppen har vaknat. Samåkning organiseras och Daniel M undrar om vi verkligen ska hela vägen bort till Blidsberg denna torsdagskväll. Pontus har dragit till London på semester och skickar att han hejar därifrån (enligt säkra källor på så vis att han shoppar för fullt). Michel skickar ett peppande sms om att vi ska spela vårt spel och visa vad vi går för.

Klockan är strax innan 18 när det plingar igen. Det är Johan som ber Bror att chilla lite eftersom de inte hittar fram. Daniel Johansson kontrar med ”kör fortare, vi är redan framme”. Stämningen inför matchen känns med andra ord god…

Matchen drar igång och otåligt konstaterar man att telefonen nu inte plingar alls. När nästan hela första halvlek gått kan Michel inte hålla sig längre, utan skickar ut: ”Hur har det gått???” och Älgen svarar med sin nya iphone (!) att vi ligger under med 1-0. ”Kom igen för h*lvete, ös in mål pöjkar!!!!” svarar Michel.

Tystnad igen och med andra halvlek gången skickar Gripen ut ”Nu då?!” och får svaret ”2-2”. Michel konstaterar det viktigaste: ”Fortfarande obesegrade”.

På vår Facebook-sida kommer frågan hur matchen har gått och Alexander Carlsson refererar den så här: ”Vi skapade väl fler chanser men kom tillbaka från två underlägen så vi får vara nöjda”. Enligt Janne brände vi tyvärr fem lägen i första halvlek, lägen som vi normalt gör mål på, men grabbarna gjorde en stark insats som plockade in underläge och tog med sig en poäng. Våra mål stod Nisse och Mackan J för (Nisse på straff).

Nästa match spelar vi nu på onsdag, 17/5 kl. 19.00. Då tar vi emot Tranemo hemma i Parken. Vi ses där!

P.S. Idag, 12/5, är det internationella ME-dagen. Det finns de som vill, men inte klarar av att exempelvis spela fotboll, eller ens att se en match. Läs om hur du kan bidra till forskningen här.

 

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.