Drömmen om kossor

Lagom till samlingen vräkte regn och hagel ner. Haglet låg fortfarande kvar i drivor på marken när publiken tog plats och spelarna klev ut på den blöta planen.

Förra matchen blev ju Gripen snuvad på ett mål (”självmål” i statistiken) och denna match var det nära att han äntligen skulle få sitt efterlängtade mål även på pappret, redan i matchens första minut. Det började med att Alex spelade ut till Marcus M på kanten. Han la bollen på djupet till Lillstins, men en back hann först och försökte rensa undan. Felträffen fick bollen att gå i bana mot mål och vid bortre stolpen kom Gripen farandes. Bollen studsade dock över hans ben och ut över kortlinjen. Två minuter senare drog en rångedalaspelare till med ett skott utanför straffområdeslinjen och Bonnen fick sträcka ut och bjuda på en snygg räddning.

I 24:e minuten kom 0-1-målet, med ett lågt skott som snopet gick mellan benen på Bonnen och in i mål. Månstad spelade för dagen 4-4-2 men kom inte riktigt in i spelet. Trots detta skapades chanser framåt, t.ex. i 41:a minuten då Pontus la en djupledsboll från mitt plan till Marcus M, som kom på en rejäl löpning. Han nickade förbi den utrusande målvakten men bollen gick tyvärr utanför.

Halvlekens sista minuter blev händelserika. När en rödklädd spelare som drev mot mål smällde ihop med Ivarsson, som spelade mittback, fick de frispark strax utanför straffområdet. Det blev dock ingen farlighet utan bollen rensades upp till Basse, som gått in som anfallare. Basse fick bollen med sig och petade förbi deras mittback. Han fälldes och mittbacken fick därför syna det röda kortet.

Andra halvlek började med en bra MIF-chans. Alex la ett långt inlägg som Marcus M nickade mot mål. Bollen nickades dock undan på mållinjen av en försvarare. Istället tog Rångedala ledningen med 0-2 på ett skott som tog på en gulklädd spelare och in i mål. I 60:e minuten var det reducerat, 1-2. Marcus J la en låg frispark in i straffområdet, Lillstins rusade mot bortre stolpen och slängde fram högerdojan så bollen smackade in bakom en chanslös målvakt. Det tog dock bara ett par minuter innan det stod 1-3. En nick i ribban och en nick till, som tog på en av våra spelare och in… Ytterligare ett par minuter och 2-3! Marcus M kom runt på vänsterkanten och skottade in mot mål. Där kom Lillstins och tryckte bollen i nät.

Vi spelade bättre i andra men målmässigt var det inte Månstads kväll. Efter 2-4 i 70:e minuten, efter att bollen tagit på en röd rygg och trillat över mållinjen, rann även 2-5 i 87:e och 2-6 i 89:e in.

Summan av kardemumman efter matchen var att vi fick till ett rätt bra spel, men någonting saknas. Det där lilla extra, som gör att man inte släpper in de där skitmålen, saknas, och det var därför beslutsamma spelare som kom upp till spelarrådsmöte efter matchen. Det är tufft att vända en negativ trend, men det går. Och nu är det dags att vända det. Vi har såväl Ljungsarp som Sjötofta och Länghem kvar nu på hösten och då ska det stämma.

Efter att hörnflaggorna samlats in, målen skjutits undan och gräsklipparna Olle och Gösta åter tuggade ut över gräset följde den sedvanliga sms-konversationen med Janne. När jag fick svar på mitt sms ”Kor??” blev lyckan total: ”Bagarn 1, Älgen 2 och Emelie 3”. Mina första kor! ÄNTLIGEN! Men nähä, några lyckofyllda sekunder senare kom ”Skämt åsido: Mackan, Mackan och Lillstins får kor.” Skit också! Nåja, nästa söndag, 13 september kl. 15.00, spelar vi borta mot Ljungsarp. Då tar vi poäng, så är det bara! Jakten på poängen fortsätter och min dröm om kossor lever vidare…

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.