Derbyseger!

Klarblå himmel, en soldränkt plan och derby mot Länghem – som upplagt för ett perfekt avslut på veckan!

Månstad har haft bättre första halvlekar, men vi tar en kort genomgång av höjdpunkterna: Efter 7 minuter hade Länghem hörna. Returen skottades lågt och när Johan slängde sig gled bollen mellan händerna på honom, men ut över linjen. Ny hörna följde och där kunde Johan enkelt plocka ner bollen i famnen. Efter 12 minuter la Magnus, från sin kant, ett lågt inlägg mot bortre stolpen, där Fredrik kastade sig med fötterna före. Han touchade bollen, men den rullade utanför stolpen. Fem minuter senare spelade Mange fram igen, denna gång i djupet till Mackan J, som från snäv vinkel drog till med vänstern. Bollen gick förbi målvakten men utanför stolpen.

Ytterligare fem minuter och MIF satte press högt upp på Länghems planhalva. Det slutade med ett skott av Mackan J, där Simon Toivonen i länghemsmålet fick sträcka ut och ta till en fin enhandsräddning. Minuten senare kontrade Länghem och Andreas Eklöw skottade. Nu var det Johans tur att bjuda på en enhandsräddning. 9 minuter före paus kom matchens första mål. Johan Enoksson i Länghem kom runt på sin högerkant och skottade lågt, i bortre stolpen och in. 0-1 till Länghem.

Okej, jag är inte så bra på korta genomgångar, som du vid det här laget har listat ut. Skulle jag fattat första halvlek kort så skulle det vara med orden: Länghem la mycket långbollar mot ett spelmässigt ganska passivt MIF.

I halvtidspaus var det ord och inga visor som gällde från Janne. Metaforiska, välbehövliga örfilar delades ut tillsammans med ord och fraser som ”pinsamt”, ”skämmas” och ”står helt still”. Ett derby är ju känslosamt, och om vi ska vara ärliga – inget annat än vinst gäller! Avhyvlingen gav resultat. MIF fick upp mer fart i andra halvlek, vilket gav ett bättre spel. Fler bra chanser skapades mot ett pressat och allt mer frustrerat Länghem. I 60:e minuten kom 1-1. Mange petade bollen i djupet till Mackan J, som la ett högt inlägg mot bortre stolpen, där Lillstins enkelt kunde nicka in kvitteringen.

MIF firar att Mange gjort mål

I 67:e var det dags för utdelning igen. Lillstins la ett långt inlägg, från höger ut till Mange, som på volley satte bollen i mål via stolpen. I 73:e fick sedan Länghems Andreas Eklöw syna det röda kortet efter att ha ropat ut en totalt misslyckat formulerad komplimang till en i publiken.

Det gjordes några byten i andra halvlek. Wille, Fredrik, Ivarsson och Lillstins klev så småningom av och in kom Andreas Carlsson som vänsterback, Andreas Remstam som vänsterytter, Gripen som högerytter och BasseHasse kom in som anfallare. Mange flyttade in från kanten till anfall och Mackan J gick ner från anfall till innermitt.

I 76:e minuten drev Remstam ner med bollen på vänsterkanten. Han petade och gick förbi sin försvarare på vänsterkanten och drog till med ett lågt skott, som tog i stolpen och ut över kortlinjen. I 79:e minuten la Mange en boll i djupet till Lillstins. Han tog bollen med sig, drev ner och skottade, men Toivonen räddade.

Länghem pressade på mot slutet, trots att de var en man kort. Ett småstressat Månstad kunde dock ta udden av Länghems anfall och med några få tilläggsminuter kvar på matchklockan säkrades tre poäng, när Mange gick i djupet, höll i bollen, och skottade in slutresultatet 3-1.

Efter att MIF-sången klingat av i omklädningsrummet, bastun blivit fullbelagd och gräsklipparna tuffat ut på plan igen, la sig tystnaden över Parken. Sista hemmamatchen för året var genomförd, men säsongen är ju inte slut än! Sista matchen spelas borta mot Sjötofta, lördag 3/10, kl. 15.00. Vi ses där!

Publiken vinkar