Derby?

Ja, vad ska man säga? Derby mot Länghem, en förväntat taggad match där testosteronet flödar över och publiken bjuds på god underhållning. Dagens match blev snarare en Eurovision song contest-final. På pappret en folkfest men i realiteten en långdragen och alltmer uppgiven väntan på den där 12:an som aldrig kommer….

Ett passivt MIF fick se Länghem ta ledningen i matchens 6:e minut. LIF:s nummer 13, Alexander Paulsson fick utan press måtta upp ett långskott från mitten av vår planhalva. Bollen seglade in bakom Johan. 0-1 och uppförsbacken var ett faktum.

Avspark

Första halvlek bestod inte av något skönspel eller vidare tempo på den blöta planen. Målchanser à la MIF fanns det dock gott om! Trots att spelet inte funkade radades chans på chans upp. Den sista skärpan saknades dock. I matchminut 10 la Nisse ett inlägg som Mange nickade utanför. En fin spelsekvens i minut 12 slutade med att Marcus M la en djupledspass till Mange vars förstatouch blev för hård så att Länghems målvakt kunde plocka bollen. I minut 16 spelar Marcus M ut till Alex, som förlängde till Mackan J i djupet. Mackan kom in strax före sin back, drog till med vänstern men bollen gick utanför bortre stolpen. I matchminut 23 la Johan en långboll i djupet mot Nisse, som drog till med vänstern. Skottet plockades av målvakten. ”Vilka chanser vi bränner!” utbrast Janne samtidigt som han såg ut att vilja slita sitt hår (Vem ville inte det?). Han ackompanjerades av ”Fördjävligt!”, ”Exakt som förra matchen!” och ”Den vill ju inte in!”.

Månstad i anfall. Marcus M har bollen

Länghem trycker upp backlinjen

Mitt anteckningsblock är fullklottrat med MIF-chanser, men vi hoppar framåt till matchminut 38 då Länghem utökade till 0-2. Efter att så gott som hela halvleken hade spenderats på Länghems planhalva kom de upp i anfall och efter ett lågt inlägg från kanten satte Adam Blixt det som skulle komma att bli slutresultatet. Det hjälpte nämligen inte att MIF fortsatte skapa lika mycket målchanser i andra halvlek som i första. Det där förlösande förstamålet kom aldrig. Spelet blev som helhet något bättre för MIF i andra halvlek, men vi rullade inte genom mittfältet som tänkt utan oftast var uppselsfasen långa bollar på Bengt. Gurra, Gripen och Fredrik gjorde inhopp i andra halvlek, men trots byten kom inte det där lilla extra som saknas för att bollen ska segla in i nät istället för strax utanför.

Månstad har frispark

Summa summarum kan sägas att Länghem spelade bra, vi spelade mindre bra. Länghem gjorde mål. Det gjorde inte vi. Då blir det som det blir. ”Det var inget snyggt spel, men det räcker!” som en länghemsspelare konstaterade när han knallande ut från omklädningsrummet och styrde kosan hemåt.

MEN: Tredje gången gillt, heter det ju! På fredag, 6/5 klockan 19.00, är det dags för tredje hemmamatchen på raken, då vi tar emot Lockryd/Sexdrega. Då sluter vi upp i Parken och hejar fram MIF till säsongens första seger!