”Bröderna Stins går som tåget!”

Precis som förra året har hösten, poängmässigt sett, varit tuff. Det var därför en efterlängtad trepoängare grabbarna spelade till sig i hemmamatchen mot Marbäck.

Efter att ha dragit laget och gått igenom taktiken inför matchen utbrast Janne: ”Idag vill jag testa något nytt.” Janne hade gnuggat de pedagogiska geniknölarna och tagit med sig en övning, som vi fick göra innan det var dags att dra på sig skorna och kliva ut på plan. Med tanke på att vi har två matcher kvar får ni läsare nöja er med att övningen uppenbarligen gav resultat, men vad denna segerövning går ut på väljer vi att hålla för oss själva…

Janne coachar

Månstad började med ett oroligt och lite oorganiserat spel, men det ordnade upp sig efter dryga 10 minuter. Efter 16 minuter satt 1-0. Bror tog ett inkast från sin högerkant, en bra bit upp på Marbäcks planhalva. Bollen hittade Lillstins, som förlängde in till brorsan Storstins, som i sin tur nickade in bollen vid bortre stolpen. Fem minuter senare kom Marcus M förbi försvaret och skottade, men Marbäcks målvakt Enrico Stolz räddade. Minuten efter fick MIF hörna, vilken Mackan J tog hand om. Han la bollen mot bakre stolpen där Lillstins kom högst. 2-0 blev således även det ett nickmål signerat en Stins! ”Bröderna Stins går som tåget” skrockade Gripen på bänken medan vi firade den utökade ledningen.

”Det kan nog bli många mål idag” nickade Janne medan han såg ut över planen. I 21:a minuten löpte Lillstins igenom backlinjen och skottade, men tyvärr utanför. 10 minuter senare la Mackan J en frispark från höger. Lillstins ropade till sig bollen, Ivarsson duckade för att släppa bollen till honom, och Lillstins slog till med pannan, men bollen gick utanför stolpen. Det var mestadels MIF som skapade framåt i första halvlek, men emellanåt blev det rörigt i försvaret och då kunde Marbäck komma upp och skapa någon chans.

Marbäck i anfall slår en höjdboll

I 34:e minuten förlängde Lillstins ner mellan mittbackarna till en inlöpande Mackan J, som tog skott direkt. Han fick dock inte till någon bra träff och bollen gick en bit utanför målramen. Det blev inga mer mål i halvleken, men ganska tidigt i andra gjorde MIF ett viktigt mål. I 53:e minuten satte Marcus M fart, drev ner mot Marbäcksmålet och tog sig förbi sin back. Vid kortlinjen la han bollen in till en fri Lillstins som enkelt kunde lägga in 3-0 i öppet mål.

I 61:a minuten skapade Marbäck sin dittills bästa målchans. På ett inlägg följde ett skott, där Johan fick dra till med en reflexräddning, och han slog bollen ut till hörna. ”Är det dags att gå ner på trebackslinje?” ropade en blåklädd back till sin tränare, men den förändringen avvaktade de med. Vi gjorde några byten under andra halvlek, där WIlle fick prova på att spela som yttermittfältare, Remstam fick känna på anfallsrollen och med kvarten kvar på matchklockan vände sig Janne mot bänken, där Lillstins fått sätta sig för en kortare vila, och sa ”Sista kvarten spelar Gripen och Lillstins på topp” och lyckan som utbröt hos de båda kan väl bättre beskrivas med en bild än med ord:

Gripen kramar Lillstins

Månstad hade fortfarande bra spel framåt och en trygghet i spelet, med känslan av att det skulle bli en vinst. Två snabba minuter skakade dock snabbt om matchen och satte MIF på prov… I 78:e minuten tog Niklas Landström skott rakt framför mål, strax utanför straffområdeslinjen. Johan var på bollen, men den gick ändå i nät. I minuten efter satte Oskar Landström 3-2 på en frispark för Marbäck. När bollen gick i nät skyndade sig en blåklädd spelare in, grävde fram bollen under Johan och sprang upp med den till mittcirkeln. Nu blev det mycket känslor! Marbäck gick ner på trebackslinje och försökte pressa på framåt, medan MIF försökte fortsätta med sitt lugna och kontrollerade spel, trots att Marbäck plötsligt andades dem i nacken, resultatmässigt sett. Trots att en känsla av stress flöt runt över planen kunde MIF hålla sitt spel och ro iland segern.

Förra året slutade vi på totala 17 poäng och inför matchen mot Marbäck stod vi på 15 poäng, med totalt tre matcher kvar att spela. Nu kan vi konstatera att vi denna säsong tagit mer poäng än förra året och fler poäng kommer det väl bli – vi har ju två matcher kvar. Nästa match är också hemma i Parken, då vi tar emot Länghem söndag 27/9 kl. 15.00. Vi avslutar sedan säsongen borta mot Sjötofta, lördag den 3/10 kl. 15.00. Vi satsar givetvis på 6 av 6 poäng möjliga, så se till att dyka upp och heja på grabbarna båda dessa datum.

Supporterhunden Maja dricker vatten

19 september 2015 Kl. 15.00
Månstaparken

Väder: Soligt och fint
Publik: Som vanligt bra uppslutning!
Domare: Jonas Dahlin

KoKoKoMarcus Magnusson