Redvägs FK – Månstads IF

En härlig höstkväll och match ute i Dalum mot Redväg. Fullt manskap och goda förutsättningar för fin fotboll.

Månstad stod för de första anfallen, men Redväg blixtrade till i 5:e minuten. De kontrade upp, med en långboll ut på kanten. Ett lågt inlägg gick förbi första men hittade fötter vid andra stolpen och därefter nät. 1-0 och ett effektivt anfallsspel av Redväg.

Redväg tog sedan över matchen allt mer och skapade flera chanser, men Månstad höll undan, trots ett stundtals läckande försvar. I halvlek handlade sedan snacket i omklädningsrummet om att hitta rätt med bollarna uppåt och finna djupet i försvaret.

I andra halvlek spelade Månstad upp sig något, men Redväg hade mest i matchen. I 65:e minuten var det dags för mål igen, men denna gång för Månstad. Kristian tog emot bollen strax utanför straffområdet, krigade sig förbi försvaret och la en lång boll över målvakten och in i bortre hörnet. Redväg var sedan nära att återta ledningen i sitt nästa anfall, efter ett långt inkast, skarv och ett skott som dock tog i stolpen.

Månstad spelade sedan upp sig i efterdyningarna av målet och började hitta spelet på kanterna. I 70:e minuten la Gurra ett inlägg från högersidan och Pontus kastade sig fram och fick huvudet på bollen, men nicken rensas på mållinjen.

Medvinden tog dock slut i 84:e minuten. Redväg var snabba att hugga på och ta tillbaka bollen på ett inkast. En pass över till motsatt kant gjorde att Johan inte hann dit för att täcka upp och Redväg tog åter ledningen, 2-1. Tre minuter senare var det dags igen. På ett inkast tog Redvägsspelaren emot, vände och skottade snabbt, rakt in i bortre nätgaveln.

3-1 blev slutresultatet och vi kan konstatera att Redväg spelade bäst och rättvist fick med sig tre poäng. Vi hoppas nu vända en negativ trend på söndag, 7/9, kl. 15.00 när vi tar emot Dalsjöfors hemma i Månstaparken. Vi ses där!

/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.