MIF firar skön vinst mot Grimsås!

Årets första hemmaseger kom under måndagskvällen i härligt solsken och med många supportrar på läktarna.

Äntligen kom årets första hemmaseger. 5-3 mot forna giganterna Grimsås markerar också Månstads första seger över Grimsås i modern tid*.

Första halvlek hann knappt starta förrän MIF drev upp ett anfall där Henke Davidsson löpte som en virvelvind ute på högerkanten, fick bollen och tryckte till. 1-0 efter bara 30 sekunder. Vilken smakstart!

MIF hade ett bra tryck de första minuterna och det var bud på en utökad ledning. Inte minst när årets omslagspojke Marcus Johansson bredsidade ett stenhårt skott i kryssribban i tionde minuten.

Men när Månstad gick utan utdelning trots många fina anfall kunde Grimsås komma upp på ett par chanser. I matchminut 20 kunde bortalaget trycka in en hörna efter att bollen snopet glidit ur målvakt Basse Anderssons handskar.

Det skulle dock inte dröja länge innan Månstad kunde ta ledningen genom ett nickmål av nr. 7 Pontus Magnusson på en fint slagen hörna av Davidsson. En perfekt ”på-huvudet”-boll i 30e minuten. Mathias Stinsen Andersson ville inte vara sämre och gjorde i den 41a minuten ytterligare ett nickmål för Månstad på en 30-meters frispark slagen av Mackan Johansson.

Men säg den lycka som varar. Några sekunder innan pausvilan kunde Grimsås peta in reduceringen efter ett par misslyckade försök till undanrensningar efter hörnspark.

Första halvlek kan summeras med mycket boll och många chanser för Månstad. Grimsås kom in lite bättre mot slutet men det kändes ändå klar fördel MIF. Syamend kommenterade i halvlek ”bästa halvleken hittills i år” och manade på gubbarna att fortsätta det fina spelet.

Trots detta var det Grimsås som tog tag i taktpinnen och kunde slå in en kvittering på frispark redan i 48e minuten. Men MIF bet ihop och började få ordning på passningarna igen allt eftersom. I 56e slår John Hållander en hörna med perfekt känsla rätt på Anderssons panna. MÅL!

Grimsås jagar kvittering men Månstad håller undan och i 73e vinner Pontus Magnusson en lång crossboll från Linus Kulneffs högerdoja och kan vända upp nere vid kortlinjen. Skott i mål och 5-3 till de gulblåa!

Andra halvlek är jämnare lagen emellan men MIF är starka och kan stå emot de kontringar och spel Grimsås skapar. 5-3 blir slutresultatet och det är en helt rättvis siffra i mina ögon. Månstad tar hem de första poängen i Parken för i år och vi tror även att det är vår första seger över Grimsås på ”hur många år som helst” eller ”i modern tid” som Micke Claesson uttryckte det. Tack ska ni ha gubbar!

Nästa match är hemma mot Äspereds IF den 25e juni klockan 19.00. Välkomna!

* Vi är osäkra på hur längesedan det var. Om någon har full koll på resultatböckerna genom åren så får ni gärna höra av er till oss.