Månstads IF – Marbäcks IF 2-4 (0-2)

Vi hade i alla fall tur med vädret…

Det var mycket Marbäck i första halvlek. Vi fick inte till något riktigt spel utan släppte istället fram och lät Marbäck styra spelet. De var vassa på hörnor, vilket visade sig redan i 10:e matchminuten, då Johan Pansar, dock relativt ostörd, kunde nicka in 0-1 i bortre. I 28:e utökade Marbäck sedan sin ledning, återigen som resultat av en hörna. Bollen rensades bort, men inte tillräckligt. Ett skott utanför straffområdet resulterade i en snedträff från en månstadspelare, vid försök till rensning, som styrde in skottet till 0-2. Månstad spelade sedan upp sig sista 10 och jagade en kvittering, som dock inte kom.

I halvlek manade Syamed på att vi skulle göra samma sak som mot Dalsjöfors borta – gå ut och snabbt kvittera för att komma in i matchen igen. Sagt och gjort! I 48:e minuten vände Pontus bort ett par gubbar vid straffområdeslinjen och spelade in till en fri broder Magnusson som la in kvitteringen 1-2. Även i denna match utjämnades resultatet. Månstad pressade på allt mer och i 76:e trycktes Stinsen ner i straffområdet. Alex förvärvade straffen och la kyligt bollen mitt i mål när målvakten slängde sig.

En minut senare skapade dock Marbäck, som haft svårt att komma till chanser, ett läge efter ett inkast, vilket gav utdelning. Aron Hafner gick förbi en hög med månstadspelare, det blev trångt framför mål och bollen trökades till sist in och Marbäck hade åter tagit ledningen. Månstads press avtog mot slutet av halvleken och uppgivet kunde ett passivt försvar se ett inspel rinna igenom till Oskar Johansson som blivit serverad en målchans, fri mot Johan, på silverfat. Tack och bock och 2-4, vilket också blev slutresultatet.

Idag, lördag 7/6, spelar vi igen, nu mot Länghem borta 15.00 på Ingsvallen. Därefter har vi ett litet uppehåll till måndag 16/6 då vi tar emot Grimsås 19.00 hemma i Månstadparken. Säsongen började bra men nu kämpar vi i motvind och behöver ert stöd för att vända trenden. Vi ses!
/Emelie

Månstads IF Emelie Magnusson

Av: Emelie Magnusson

Emelie är Månstads IF:s f.d. lagledare med ett förflutet som spelare i både Tranemo IF och Nittorps IK. Lagledarkarriären började i NIK.