Dags för match mellan två lag som inför drabbningen stod på samma poäng i den jämna tabellen, med fördel Gånghester/Målsryd på målskillnad. Månstad-, Gånghester/Målsryd-supportrar och en mängd till synes neutralt hållna knott hade samlats på Målevi för att bevittna matchen. Det blev en tuff start för Månstad, då Gånghester/Målsryd inte bara gjorde 1, utan 2-0 […]

Det blev en tuff start för Månstad, då Gånghester/Målsryd inte bara gjorde 1, utan 2-0 inom loppet av 7 minuter. I båda fall spelade de sig igenom backlinjen och gav läge där enbart Lord stod mellan dem och nätet. Månstad hade svårt att få ordning i backlinjen och saknade tydligt Micke och Bror som vid matchen i fråga var sjuk respektive avstängd. Gånghester/Målsryd hade inför denna säsong satsat speciellt på snabbhet, vilket över lag märktes tydligt i deras spel. Månstad fick under första halvtimmen två frilägen, båda till följd av djupledsbollar genom Gånghester/Målsryds backlinje. I förstaläget drev Alex mot mål men fick tyvärr inte på något vasst avslut på det blöta underlaget. Näst var Mackan, men då var Gånghester/Målsryds målvakt framme och stoppade bollen både på förstaskott och returer från månstadspelare. En kvart innan halvtidsvila ställdes Lord åter chanslös i målet då Gånghester/Målsryd spelade sig fria och säkert kunde sätta både 3 och 4-0. Kvitteringen kom dock minuten efter 4-0 målet då Mogge la en långboll till Alex, som löpte in från höger och placerade med vänstern bollen i målvaktens högra hörn, till 4-1. Alex var sedan på gång igen, men fälldes mitt på anfallsplan vilket resulterade i frispark samt gult kort för backen. Både hörnor och frisparkar gav dock ingen utdelning under matchen då ett i vanliga fall nickstarkt Månstad hade svårt att komma rätt på det blöta gräset.

Några minuter in i andra halvlek var det dags för Gånghester/Måsryd igen, 5-1 på samma vis som tidigare nätningar. Månstad producerade mest framåt, men Gånghester/Målsryd behövde inte många chanser för att göra mål och avgjorde således matchen på ren effektivitet. Att de också flyttade ner sin backlinje något försvårade för Månstad att få till sina djupledsbollar. Med kvarten kvar av matchen reducerade åter Alex på nick efter inkast av Daniel. Närmre kom emellertid inte Månstad och matchen slutade 5-2, vilket resulterade i att Gånghester/Målsryd klättrade till 4:e plats i tabellen. En match där Månstad skapade chanser framåt, men där försvarsspelet inte ville stämma.

På lördag tar vi emot serieledarna Redväg hemma i Månstadparken kl. 15.00. Vi ses då!

Skribent: Emelie